Hund med halsbånd

Sådan opdrager du bedst din jagthund

Det er vigtigt at opdrage din jagthund, så du kan få en hund, der lever op til dine ønsker og behov. Særligt hvis din hund er en brugshund, som eksempelvis skal bruges til jagt. Det er vigtigt, at en jagthund er lydig og disciplineret, hvis den skal med på jagt.

Læs med her og find ud af hvad en god jagthund skal indeholde og hvordan du opdrager den bedst muligt.

En jagthunds kvaliteter

En jagthund kan opdeles i mange typer. Der er både gravsøgende, drivende, stillede, stående og mange andre jagthunde. De drivende jagthunde opsnuser vildtet og fører an i jagten.

De stillede jagthunde går eller løber rundt om vildtet, når hunden har opsnuset dette og holder det ”fanget” indtil jægeren kan nå frem for at dræbe det endeligt.

En stående jagthund vil derimod blot markere, der hvor vildtet gemmer sig indtil jægeren når frem, hvor hunden så er trænet til at jage vildtet frem.

Dette er blot nogle af de typer af jagthunde, som man kan bruge i sin jagt. Om en hund egner sig til jagt afhænger meget af hundens arvelige egenskaber og dermed af forældrene.

Miljøet er dog også særligt vigtigt for udviklingen af disse egenskaber. Derfor kræver hunden et godt og kærligt miljø at vokse op i.

Det er en god idé at vælge en hvalp, hvor forældrene har været gode jagthunde, men det betyder dog ikke nødvendigvis, at hunden bliver en god jagthund. Det handler i høj grad om den rigtig træning og pleje i dagligdagen.

Hund med halsbånd

Hundetræning er en vigtig del af opdragelsen

En jagthund kræver daglig omsorg, som alle andre hunde. Inden man anskaffer sig en hund, er det vigtigt at vurdere om, man har tid til at skulle bruge flere timer dagligt på sin hund. Hvis man vil have en god jagthund, kræver det et godt stykke arbejde.

En hund kræver omsorg og faste rammer. Den har brug for meningsfulde aktiviteter i overensstemmelse med dens natur og den skal have mulighed for at blive fysisk og psykisk træt.

Her kommer hundetræningen ind som et vigtigt element. Når man træner en jagthund er det en god idé allerede fra hvalpetiden at indføre leg med hundelegetøj, som stimulerer jagtinstinktet. Nina Ottosson hundelegetøj er et eksempel på hundelegetøj, der både kan stimulerer hunden fysisk og mentalt. Det er nemlig også vigtigt med det mentale, så hunden ikke kommer til at kede sig og udvikler hjernen samtidig med, at den bliver underholdt.

Det kan være en fordel at melde sig ind i en klub, hvor der tilbydes hundetræning med fokus på jagthunde. På den måde er man sikker på, at man træner hunden på en korrekt og hensigtsmæssig måde ift. den type jagt, man gerne vil på.

mand med jagthund